KNBSB laat van zich horen na Evaluatie van Honkbal.nu

Een dag of twee geleden schreef ik een evaluatie over Honkbal.nu. In deze evaluatie schreef ik over wat ik de pluspunten en de minpunten vind: Over het algemeen een mooi initiatief maar er zijn zeker nog verbeterpunten.

schermafbeelding-2020-08-28-om-22.06.19-13

Redelijk snel na mijn betoog werd ik benaderd door iemand die voor zijn club zeer nauw betrokken is bij dit project. Deze persoon legde mij uit dat het streamen van wedstrijden nooit de insteek is geweest. Het hoofddoel was het maken van samenvattingen. Dat laatste is bij het bekendmaken van het project door de KNBSB, volledig langs mij heen gegaan. Mea culpa. Mea maxima culpa.

Dat verandert de zaak natuurlijk wel. Behalve het commentaar, is er eigenlijk niets mis met de samenvattingen. Qua beeld en qua omschakeling van de camera achter de thuisplaat naar die bij het eerste honk is er weinig te klagen. Dat gaat gewoon goed.

Blijft wel het probleem van de live streaming van de wedstrijden. De KNBSB wilde dit persé. Een loffelijk streven maar, nogmaals, de statische opstelling van één camera op of achter de backstop nodigt mijns inziens niet uit tot kijken. Maar daar kun je van mening over verschillen natuurlijk.

Nadat ik mijn stuk op Facebook heb geplaatst hebben nog een aantal mensen hun plasje erover gedaan, soms met zeer nuttige ideeën.

Op het moment dat je een blogpost als deze schrijft, hoop je dat de KNBSB er iets mee doet. Vaak is dat ijdele hoop maar in dit geval heeft de bond toch kennis genomen van mijn blogpost, want tot mijn verbazing werd ik vanmiddag benaderd door de perswoordvoerder van de KNBSB die mij vroeg of ik wat vragen wilde doormailen aan hem of aan voorzitter Stefaan Eskes of aan Frank Mooijman (namens de verenigingen aangesloten in het projectteam). Het is dan de bedoeling dat aan de hand van mijn vragen, de betrokken personen wat meer duidelijkheid geven over waar ze staan met HonkbalTV en welke verbeteringen zij door gaan voeren.

Ik, die in het verleden de bond nog wel eens afbrandde om wat voor een reden dan ook, moet oprecht zeggen dat ik dit een hele positieve ontwikkeling vind.

Ik heb de volgende vragen/opmerkingen ingediend:

– Ik ben benieuwd of er in de (nabije) toekomst misschien toch een stap kan worden gezet naar het streamen van wedstrijden met meerdere camera’s zoals in Regensburg of Berlijn.

– Iemand opperde op Facebook om het mogelijk te maken dat je zelf de mogelijkheid krijgt om op een camera te klikken zodat je een ander gezichtspunt krijgt. Misschien is dat een oplossing. Wellicht goedkoper dan met een regisseur werken.

– Wat mij vooral irriteert is dat het geluid vaak voorloopt op het beeld. Daar moet echt iets aan gedaan worden.

Ik zou de lezers van deze blog willen uitnodigen om, als je ook nog vragen hebt over het project honkbal.nu, deze in de reactie optie van deze blogpost te deponeren. Ik kan ze dan alsnog doorsturen naar de KNBSB. Hoe meer vragen hoe beter. Hiermee krijgen we immers een beter beeld van wat de ontwikkelingen zijn.

De perswoordvoerder zei dat hij waarschijnlijk begin volgende week hierop terugkomt. Zodra ik antwoord krijg van de KNBSB, zal ik hierover weer verslag doen.

Wordt vervolgd.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s