Nieuwe Fusieclub in Amsterdam

Nadat TIW Survivors door de gemeente Diemen is verdreven naar O.V.V.O. in Amsterdam, om plaats te maken voor voor de hockeyvereniging in Diemen, hebben beide clubs besloten tot een fusie.

Afgelopen zaterdag was ondergetekende bij de enige honkbalwinkel in België, the Cage in Antwerpen. Die wisten mij te vertellen dat ze een aanvraag voor een prijsopgaaf hadden ontvangen van een fusieclub uit Nederland. Ik dacht eerst nog aan Kinheim en DSS, maar na wat denken kwam men met de naam van O.V.V.O. op de proppen. Reden genoeg om eens navraag te doen bij de nieuwe fusieclub hoe dat precies in zijn werk is gegaan.

We weten inmiddels allemaal dat TIW Survivors door de rechtbank in het ongelijk is gesteld. De accomodatie bij O.V.V.O zou voldoende zijn om de club te huisvesten, hetgeen een lachertje is.

Het gerucht deed de ronde dat de stap om de hockeyclub meer ruimte te geven is gedirigeerd door de verantwoordelijke wethouder. Er zouden immers kinderen van de plaatselijke wethouders/politici bij de hockeyclub spelen.

Hoe dan ook, TIW Survivors werd dus gedwongen te verkassen van sportpark de Diem naar de accomodatie van O.V.V.O. aan de Kruislaan in Amsterdam. De vraag was of beide clubs naast elkaar zouden blijven bestaan of dat men zou overgaan tot een fusie. Men heeft gekozen voor het laatste. Helaas zijn de gemeente Diemen en de rechter doof geweest voor de argumenten van TIW Survivors. Het aantal leden van beide clubs is te groot om fatsoenlijk onder te brengen op het veld van O.V.V.O. De club beschikt slechts over één honkbalveld met een softbalveld geïntegreerd in het linksveld.

Volgens Ben Goorts van voormalig TIW Survivors is de huidige accomodatie onvoldoende ten opzichte van die in Diemen. De KNBSB verwacht voor zowel honkbal 1 als voor heren softbal 1 een outfieldhek. Een verplaatsbaar hek is geen optie. Ook een lichtinstallatie voor damessoftbal is een probleem want in het midveld kan geen lichtmast staan omdat die anders midden in bespeelbaar gebied van het honkbalveld zou staan. Als gevolg daarvan heeft de nieuwe fusieclub dispensatie aangevraagd bij de bond.

Voor wat betreft de naam van de nieuwe fusieclub, konden de leden namen voorstellen. Na twee stemronden, kwam de nieuwe naam als winnaar uit de bus. Er is nog gevraagd aan de voetbalclub Ajax of die naam eventueel gebruikt mocht worden, maar die naam is als woordmerk geregistreerd voor sportverenigingen.

Helaas kan the Dutchbaseball Hangout de naam nog niet naar buiten brengen omdat deze eerst notarieel moet worden vastgelegd. Dit duurt allemaal langer dan gehoopt. Zodra dit allemaal rond is, zal de club middels een persbericht met de nieuwe naam naar buiten komen.

Laten we hopen dat gezien de beperkingen van de huidige accomodatie, de gemeente Amsterdam zich coulanter opstelt dan de gemeente Diemen en mogelijkheden biedt tot uitbreiding.

Tot slot zou ik Ben Goorts willen bedanken voor de aangeleverde informatie.

Irish American Baseball Society

Baseball from a Dutch point of view since 2014

Maritime Pro Ball

Blog advocating bringing minor league ball to the Maritime Provinces!

D-Backs Europe

Een kijk op de MLB met een vleugje Arizona Diamondbacks

Milujeme Baseball

Nejlepší český web o baseballu

Dutch Baseball Hangout

Baseball from a Dutch point of view since 2014

DutchBaseballTraveler

Follow my trip in the USA during the 2016 summer!

Honkbal Op Zolder

Blog over bijzaken in Major League Baseball

The Ball Caps Blog

Baseball caps and beyond

The Negro Leagues Up Close

A blog about a century of African-American baseball history

Baseball History Daily

Heroes, Villains, Oddities and Minutia--The Forgotten History of the National Pastime

The Midwest League Traveler

Traveling & writing about the Midwest League, past & present, since 2011

Ben's Biz Blog

The Greatest Minor League Baseball Blog of All Time

B3: Big, Bald and Beautiful

Your guide to all things prospect, courtesy of Jonathan Mayo

Universo Béisbol

Hagamos del béisbol un deporte más universal.

%d bloggers like this: