T.I.W. Survivors blijft voorlopig zitten waar het zit

Eerder dit jaar besloot de gemeenteraad van Diemen tot verbijstering van menig honk- en softballiefhebber en honkbalkenner dat T.I.W. Survivors haar huidige terrein moest verlaten en moest verhuizen naar het naburige O.V.V.O. in Amsterdam. Maar voorlopig is de club geenszins van plan om te vertrekken.

Het doek valt voor TIW Survivors in Diemen | Dutch Baseball Hangout

Vanuit de Diemense gemeenteraad worden er vragen aan de verantwoordelijk wethouder gesteld waarom de club niet wil meewerken aan een verhuizing naar de Kruislaan in Amsterdam. Is de verhuizing wel zo’n zachte landing als de wethouder beweert?

Volgens deze wethouder, Jeroen Klaasse van D66, zou er op het sportpark Middenmeer bij O.V.V.O. voldoende ruimte zijn om T.I.W. Survivors onder te brengen. Deze bewering kan twee dingen betekenen. Òf Klaasse heeft geen idee waarover hij praat, òf hij liegt alsof het gedrukt staat. De reden waarom T.I.W. Survivors moet verkassen is immers omdat Klaasse vindt dat er behoefte is aan een hockeyclub in Diemen. Er is inmiddels wel een hockeyclub in Diemen (waar naar verluidt de kinderen van Klaasse ook spelen) en die club heeft ook een terrein nodig. Maar die club is opgericht nadat Klaasse een aantal mensen heeft gepusht een hockeyclub te beginnen. Is hier sprake van belangenverstrengeling?

Als de heer Klaasse werkelijk verstand van zaken had gehad, dan had hij geweten dat O.V.V.O. slechts over één combiveld beschikt. In het linksveld van het honkbalveld is een softbalveld geïntegreerd. Dit betekent dat er nooit en te nimmer twee wedstrijden tegelijk gespeeld kunnen worden. Best lastig als je weet dat O.V.V.O. over vier teams beschikt (drie honkbalteams en een softbalteam) en T.I.W. Survivors over veertien teams (verdeeld over honkbal, softbal en beeball). Bij elkaar zouden beide clubs dus achttien teams moeten inplannen op dat ene veld. Waarschijnlijk zal Jeroen Klaasse ook begrijpen dat dit een organisatorische ramp wordt.

In elk geval is T.I.W. Survivors de weg van een juridische procedure ingeslagen. Zolang die procedure loopt, mag er niks met het veld in Diemen gebeuren. Wetende dat juridische procedures een weg van de lange adem zijn, kunnen we gerust stellen dat T.I.W. Survivors in 2021 nog op sportpark De Diemen zal spelen.

Volgens de raadsman van de vereniging staat de club zeer sterk in haar zaak tegen de gemeente Diemen. Laten we dan ook hopen dat de gemeente uiteindelijk nul op het request zal krijgen.

2 Replies to “T.I.W. Survivors blijft voorlopig zitten waar het zit”

Comments are closed.

Irish American Baseball Society

Baseball from a Dutch point of view since 2014

Maritime Pro Ball

Blog advocating bringing minor league ball to the Maritime Provinces!

D-Backs Europe

Een kijk op de MLB met een vleugje Arizona Diamondbacks

Milujeme Baseball

Nejlepší český web o baseballu

Dutch Baseball Hangout

Baseball from a Dutch point of view since 2014

DutchBaseballTraveler

Follow my trip in the USA during the 2016 summer!

Honkbal Op Zolder

Blog over bijzaken in Major League Baseball

The Ball Caps Blog

Baseball caps and beyond

The Negro Leagues Up Close

A blog about a century of African-American baseball history

Baseball History Daily

Heroes, Villains, Oddities and Minutia--The Forgotten History of the National Pastime

The Midwest League Traveler

Traveling & writing about the Midwest League, past & present, since 2011

Ben's Biz Blog

The Greatest Minor League Baseball Blog of All Time

B3: Big, Bald and Beautiful

Your guide to all things prospect, courtesy of Jonathan Mayo

Universo Béisbol

Hagamos del béisbol un deporte más universal.

%d bloggers like this: